Acest post este inspirat de cateva materiale citite in legatura cu moartea Madalinei Manole.

Ma deranjeaza nespus de mult atitudinea Bisericii in ceea ce priveste acest subiect – sinuciderea. Cine sunteti dumneavoastra , nepretuiti asa zisi slujitori ai Domnului sa judecati alegerea unui om?
Biserica spune clar : un sinucigas nu are dreptul de a avea o slujba oficiata in Biserica, ci numai cateva rugaciuni la groapa. De ce? Pentru ca sinuciderea este un pacat grozav, pentru care sigur vei merge in Iad.
Cati dintre voi ati fost acolo? Sau in Rai? De unde stiti aceste lucruri?
Dumnezeu este singurul in masura de a judeca pe fiecare si voi ar trebui din contra, sa faceti si mai multe rugaciuni pentru ca sufletele acestor oameni sa isi gaseasca linistea.
Biserica si toti care lucreaza in ea nu sunt decat niste profitori care pateaza numele Domnului prin pacatele lor si prin viata destrabalata pe care o duc. Si se stie bine despre ce anume vorbesc.
Cand toata lumea sufera din cauza neajunsurilor, ei se gasesc sa construiasca catedrale de miliarde de euro. Asta vrea Dumnezeu? Dumnezeu este si trebuie sa fie in sufletele si in constiinta fiecaruia , nu in case cioplite din materiale mai mult sau mai putin pretioase.
Incetati sa mai judecati un om, orice alegere ar lua in legatura cu viata sa.
Oamenii care omoara alti oameni nu ii judecati atata, stimati preoti. De oamenii care omoara animale fara vina nici nu mai vorbesc.
Sunteti niste fatarnici si niste ipocriti!
Nu sunt pro acestei alegeri! Este da, un gest las, dar nimeni nu are dreptul sa judece! Fiecare avem pacate.
Stiti numai sa luati bani de la oameni, fie pentru nunti, botezuri, inmormantari. De ce? De cate ori Iisus a luat bani pentru oamenii pe care Ii invia? Sau pentru binele pe care il facea?
Cu siguranta ca Dumnezeu va stii cum sa procedeze cu cei care aleg aceasta cale si fara ajutorul vostru!
Am ajuns sa fim atat de superficiali incat automat orice om care face acest gest este automat considerat dement, nebun. Nu , nu toti oamenii care aleg asta sunt bolnavi psihic. Sunt oameni care nu mai au nimic de pierdut, sunt oameni sensibili , deprimati, care nu mai vad nicio alta cale. Sunt oameni care au pierdut speranta si care nu il mai gasesc pe Dumnezeu in suflet. Si nu, nu il vor gasi in casele voastre denumite Casa Domnului. Daca Dumnezeu dispare din suflet, nici in casele voastre nu mai este.
Este foarte usor sa trecem peste un asemenea lucru spunand : ” era nebun saracu, asta e ” . Nu, nu era nebun, era un om care poate nu avea pe nimeni alaturi, care poate se simtea la capatul puterilor, marginalizat , sau poate nedorit. Era un om ca si mine ca si tine. Merita aceeiasi slujba ca si cel care moare intr-un accident. Pentru ca nu toata viata a facut numai rau, cu siguranta a facut si lucruri bune.
De ce criminalii, violatorii au slujba de inmormantare normala? Aaaa, da! Ei s-au spovedit , s-au impartasit si deci pacatul este iertat! Cum adica este iertat??? Cine va da dreptul sa iertati asa ceva? Asta este o fapta de neiertat. Nici aici pe Pamant, si niciunde.
Fiecare ar trebui sa iaba libertatea de a alege ce vrea sa faca cu propria viata, si mai ales dreptul de a nu fii judecat. Nu de catre simpli muritori ca si el.
Pentru fiecare va exista o Judecata corecta, nu este nevoie de o mana de oameni sa faca afirmatii legate de Iad si de gravitatea faptei.
Multi ma vor detesta pentru ceea ce am sa spun acum , insa nu vad rostul bisericilor pe acest pamant. Sub nicio forma, in nicio religie. NU, NU SUNT SATANISTA, cred in Dumnezeu, dar El este in sufletul meu, si asta e tot ce conteaza. Dumnezeu ne vede pe fiecare si fara preoti. Mai cinstit este cel care sta acasa si se roaga la Dumnezeu cu inima, decat cel care se duce fortat in biserica, si se gandeste la ale lui , de zi cu zi si isi face 3 cruci.
Nu exista religii, exista un singur Dumnezeu care vegheaza asupra tuturor indiferent de tara, culoare sau convingeri.