Observ ca foarte multa lume cauta pe google sau in alte motoare de cautare cuvintele nazism,zvastica,comunisti,simboluri rasiste, asa ca m-am gandit sa fac un post special pentru aceste 2 regimuri politice care au influentat atat de mult istoria omenirii.

Daca vorbim despre nazism , automat vorbim despre Hitler si cuvintele care ne apar prima data in minte sunt: lagare, crime, cruzime, ura. El a fost unul din geniile istoriei umane. Oricat de mult l-ar ura lumea, el a reusit in timpul conducerii sale sa puna cu botul pe labe multe minti si personaje importante ale vremii, cat si tara sa si cele pe care a reusit sa le cucereasca. A reusit sa inspaimante milioane de oameni prin faptele sale de o cruzime iesita din comun,si a reusit sa se faca remarcat mai mult prin atrocitati decat prin faptele bune de care oricum nimeni nu pomeneste. Adevarul este insa ca un om prost nu ar fi fost in stare sa ajunga in locul sau, si la fel de adevarat este faptul ca talentul sau oratoric si puterea de convingere si manipulare erau la nivel maxim. Ce era a lui, era si nu poate contesta nimeni asta.
Astazi avem asa zisi neo-nazisti, care mai de care sa sara in apararea regimului nazist si sa il aduleze pe Herr Fuhrer. Este de prisos sa spun ca majoritatea habar nu au pe ce lume traiesc. Pentru ei , Hitler a fost un om „cool” si cam atat. Uimitor cum lumea poate fi atat de ingusta in gandire.
Parerea mea personala ar fi una neutra, nu cred ca avem dreptul sa judecam faptele nimanui, nici chiar ale lui Hitler. Probabil , daca Dumnezeu exista cu adevarat, Hitler si-a platit toate datoriile, acolo unde este acum.
Nu sunt fana nici a lui Hitler, nici a comunistilor, a nimanui. Asta sper sa ramana clar si sa nu aud discutii pe tema asta. Pe acest blog, la articolul cu zvastica-simbol sau credinta? – am avut cateva comentarii de la un anumit persoanaj care il apara atat de infocat de Fuhrer incat ai fi crezut ca vorbeam de fapt despre cineva din familia sa. Problema este ca domnul nici macar nu s-a obosit sa dea niste argumente solide care sa sustina infocarea asta in a-l adula pe Hitler. Decat ca altfel ar fi aratat lumea daca ar fi castigat Hitler al doilea razboi mondial. Daca asta s-ar fi intamplat probabil multe nu ar mai fi fost ca acum, si probabil nici noi nu am mai fi existat ci numai rasa pura, ariana, din care sunt sigura ca nici domnul cu comentariile nu face parte, si nici eu, si tot asa. Altii spun ca daca mai existau Antonescu si Hitler…. dragii mei, acesti oameni, in special Hitler, nu avea ceva importiva tiganilor ci impotriva a orice nu era cum vroia el, deci cel mai probabil nici ai vostrii parinti nu ar mai fi existat. Deci va bucurati degeaba. Daca tot doriti sa exterminati rasa tiganilor, cine va tine? Sau poate nu aveti curajul sa o faceti… nazismul a avut curajul asta. Cu toate riscurile asumate. Au murit milioane de oameni nevinovati, e adevarat, pentru ura nefondata a unui dictator fata de tot ce nu era arian.Dar ideea de baza, este ca a trecut. si ce a ramas in trecut, lasati in trecut. Nu va mai agatati de vremuri apuse pentru a va spala frustrarea. Nu aveti ce sa faceti impotriva tiganilor, politicienilor de 2 lei care ne conduc.

Comunismul, este o alta problema care marcheaza lumea chiar si acum cand se presupune ca traim in democratie. In ziua de azi, a fi numit comunist este egal cu a primi o injuratura de mama. Fapt care nu il pot intelege. Comunismul , am spus-o si o voi mai spune, nu a fost o idee rea, ca si regim, ca si doctrina. Ca a incaput pe mana oamenilor fara creiere, cu ambitii prostesti, asta e alta problema.
Stefan, prietenul nostru , mi-a spus cateva vorbe mari, la care va rog sa reflectati si voi : ” Masuram ideea de rau in unitatea de masura Ceausescu pe durata conducerii sale , avand in vedere cum era tara pe timpul sau, si masurati raul acum in unitatea de masura democratie de la 89 pana acum, si vedeti care a fost cu adevarat mai rea perioada” .
Da, exista SRI , exista si acum, chiar daca nu atat de evident si nu atat de coplesitor ca pe vremea comunismului. Da, avem tehnologie, libertatea exprimarii ( pana la un anumit punct sau pana la anumite urechi mai bine zis ), da, exista mancare cata vrei si nu vrei, banii insa au disparut, nenea Coperfield probabil isi face exercitiile prin tara noastra; , chiar credeti ca traiti in libertate? Daca da, la ce va foloseste, cand nu aveti ce pune pe masa, cand vedeti vecinul ca sta degeaba si ii vin teancuri de bani, si voi munciti de dimineata pana seara ca sclavii pe planatie pentru 2 lei? Ati vrut libertate, acum o aveti, puteti face avorturi fara probleme, mai mult chiar puteti muri linistiti, caci fara spaga, medicii nici macar nu va baga in seama. Avem democratie, avem strazi pline de cersetori care castiga mai mult decat prostimea care se indura de ei, avem copii bolnavi care nu primesc fonduri pentru a se trata, CAS-ul nu acopera nimic pentru nimeni, este o decat o unitate catre care virezi bani si punct, si cate si mai cate. Pentru ce au murit atatia oameni la Revolutie? Pentru ce au luptat Decebal, Mircea Cel Batran, Stefan cel Mare, Vlad Tepes si toti domnitorii nostri? Ca sa vina unul ca Base si sa vanda tara la americani, sau la care da mai mult, de-asta dragii mei. Painea a ajuns sa contina E-uri, Uniunea Europeana ne priveste ca pe o ciuma, satele vor sa le transforme in orase, productia interna este 0, consumam numai din import, exportul este si el pe la 0. Toate astea sunt realitati.
Nu era bine in totalitate nici pe vremea comunismului, si nu va fi bine niciodata. Suntem prea in urma fata de alte natii ca sa ne fie bine. Asta e adevarul. Enjoy freedom!