Image and video hosting by TinyPic

Birmaneza este numele unei rase pe pisici.

Clasificarea rasei: pisică cu părul semi-lung
Speranţa de viaţă: peste 15 ani
Ţara de origine: Burma.
Însuşiri fizice
Pisicile birmaneze au un păr lung, statura medie şi o blană uşor de îngrijit. Pisica birmaneză are blana albă sau crem cu nişte pete care au o culoare închisă, dar labele sunt intotdeauna albe.

Caracter şi comportament
Pisica birmaneză este foarte curioasă, îi place compania oamenilor şi manifestă multă afecţiune faţă de om. Nu este zgomotoasă, deci este recomadată celor care iubesc liniştea şi calmul.

Articol preluat de pe Wikipedia.

Image and video hosting by TinyPic

Am si eu acasa la Constanta 2 pisici birmaneze. Cea mai mare are aproape 15 ani, se numeste Kitty si este babuta mea favorita. Are un caracter foarte linistit si loial. Pentru ca este destul de batranica nu mai este la fel de activa, dar cu toate astea chiar si pe post de bibelou , o ador si sper sa o apuce in viata si copii mei. Mi-au placut in mod deosebit aceste pisici din rasa birmaneza deoarece sunt foarte calde, in sensul ca se ataseaza foarte mult de persoanele din casa, mai cu seama uneori numai de o anumita persoana, sunt foarte afectuoase si mamoase, de multe ori comportandu-se cu oamenii pe care ii iubesc precum ar fii proprii sai pui.

Sfaturi si observatii personale :

Ca si ingrijire, este o rasa care cere neaparat o periere zilnica , cel putin. Nu are o rezistenta ridicata la raceli , desi are parul des si lung. Este o rasa care iubeste confortul mai mult decat orice.
Nu va luati o pisica din aceasta rasa daca nu suportati parul, in perioada de calduri, naparleste foarte mult.

Va las mai jos si o poza cu Kitty , surprinsa in activitatea ei favorita : dormitul.

Image and video hosting by TinyPic